Ziek uit dienst

Ik dacht dat je niet ontslagen kan worden als je ziek bent. Hier zit ik dus mis. Het kan wel. Je mag niet ontslagen worden omdát je ziek bent, maar wel terwijl je ziek bent.

Opzegverbod, maar met uitzonderingen

In principe hebben werkgevers een opzegverbod van twee jaar. In deze twee jaar mogen zij een zieke werknemer niet ontslaan.

In een aantal gevallen mag het wel:
• in de proeftijd;
• als een contract voor bepaalde tijd afloopt;
• met wederzijds goedvinden;
• bij bedrijfsbeëindiging;
• bij het bereiken van de AOW-leeftijd;
• na twee jaar ziekte;
• vanwege regelmatig ziekteverzuim;
• bij niet meewerken aan integratie;
• op staande voet.

Contract niet verlengd

Een vriend van mij maakte het mee. Hij was net 30 toen hij last kreeg van fysieke klachten. Pijn in zijn gewrichten, stijfheid en enorme vermoeidheid. Hij bleek reuma te hebben. Hierdoor kon hij zijn werk als schilder niet goed meer doen. Hij was ruim een jaar in dienst toen hij ziek werd. Zijn tweede jaarcontract werd niet verlengd en hij belandde in de ziektewet. Zijn leven donderde aan alle kanten in elkaar. Werk kwijt, inkomen flink omlaag, zijn hobby mountainbiken kon hij niet langer uitoefenen. Hij voelde zich waardeloos, zag het leven niet meer zitten een raakte in een depressie.

Wordt maar snel weer beter…

Van het UWV kreeg hij ondersteuning bij het opstellen van een plan van aanpak. Hierin staat omschreven wat hij moet doen om weer aan het werk te kunnen.

De belangrijkste onderdelen zijn kort gezegd:
1. behandelen van de depressie;
2. leren omgaan met de fysieke beperkingen;
3. vinden van passend werk.

Het is de bedoeling dat hij dit doet vóór de 2 jaar ziektewet uitkering om zijn. Dat vind ik heel raar. Ik snap dat dit de wens is, maar of het zo werkt in de praktijk? Ik denk niet dat er een vaste, tijdgebonden formule bestaat voor herstel.

Hulp vragen

De druk vanuit verschillende instanties om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, al dan niet passend, maakt zijn situatie nog zwaarder. Gelukkig krijgt hij steun van zijn familie. Ook heeft hij hulp gevraagd van een organisatie die gratis juridische dienstverlening* aanbiedt. Medewerkers helpen hem bijvoorbeeld bij gesprekken met het UWV.

Eerst zo goed mogelijk herstellen

Op dit moment is hij onder behandeling van een psycholoog. Ook krijgt hij fysiotherapie en oefentherapie. Ik hoop dat hij de tijd en rust krijgt om zo goed mogelijk te herstellen. Zijn fysieke aandoening gaat nooit meer over. Dat is heftig. Daar moet hij aan wennen. Ik gun hem écht dat hij leert om weer met zichzelf te leven. En dat hij van daaruit werk vindt dat bij hem past.

*Er zijn verschillende instanties die juridisch ondersteunen bij (dreigend) ontslag.
• Sociaal Verhaal verstrekt gratis rechtsbijstand aan mensen met een laag of geen inkomen.
Ontslag-krijgen.nl en Het Juridisch Loket geven gratis advies en helpen bij het zoeken naar een geschikte advocaat.

Over Jetta Bergman

Moeder, echtgenote, dochter, cliëntbegeleider en student communicatie, maar vooral mezelf. Al die verschillende rollen maken me tot wie ik ben. Op de eerste plaats MENS. Een veelzijdige doorzetter, temperamentvol en (soms wat te) gevoelig. Mijn motto is: de aanhouder wint.

Uit eigen ervaring weet ik dat een beperking je leven kan overheersen. Ook al is dit maar een deel van wie je in werkelijkheid bent. Ik kijk graag naar wat wel kan, in plaats van wat niet mogelijk is. Makkelijk vind ik dit niet altijd. Maar dat is juist de uitdaging. De werkelijkheid onder ogen komen en er het beste van maken, samen met de mensen om mij heen. Een mens is tenslotte een sociaal wezen dat het nooit alleen hoeft te doen.

In mijn blogs schrijf ik over werken met een beperking in de breedste zin van het woord. Werk is zoveel meer dan geld verdienen alleen. Dát doen wat bij je past, geeft je leven diepte en zin.

Recente berichten