Borderline persoonlijkheidsstoornis

Mirta Botterman: ‘Ik ga me geen seconde langer schamen voor het hebben van een BORDERLINE PERSOONLIJKHEIDSSTOORNIS’

Borderline – De schaamte voorbij

Op 10 juni 2017 heb ik een filmpje online gezet op mijn YouTube-kanaal (Happy Vlogger with Borderline). Een video waarin ik voor het eerst mijn ‘Borderline Verhaal’ deel met de rest van de wereld. Sindsdien heb ik drie andere video’s gepost waarin ik anderen een inkijk geef in het meest kwetsbare gedeelte van mijn leven: mijn strijd tegen deze mentale ziekte. Er is inmiddels een olifant van mijn schouders gevallen. Eindelijk(!) kan ik ‘vrij’ door het leven zonder het gevoel te hebben een groot geheim achter te houden én een masker op te hebben voor iedereen om me heen.

Mijn YouTube-kanaal heeft erg snel de nodige nationale en internationale aandacht weten te trekken. Veel mensen herkennen zichzelf in mijn verhaal en laten mij dagelijks weten hier veel steun uit te halen. Binnen zeven dagen na het uploaden van mijn eerste filmpje stond er al een interview met mij in een krant met als titel: “Borderline – De schaamte voorbij”.

Vlog 4

Vlog 3

Vlog 2

Vlog 1

Mirta Botterman | blogger Wijzermetjebeperking.nl

Klinische opname

Ik zou eigenlijk binnen afzienbare tijd voor 9 maanden klinisch worden opgenomen voor de meest intensieve behandeling die er in Nederland is voor mensen met Borderline. Daarbij wilde ik de eerste Vlogger ter wereld worden die deze opname zou vastleggen op camera om het vervolgens met de wereld te delen. Na lang nadenken heb ik uiteindelijk toch besloten mezelf van de wachtlijst af te halen. De belangrijkste reden hiervoor is: ik voelde me tijdens de meeloopdag en de telefonische gesprekken die daarop volgden té veel aangesproken en behandeld als patiënt i.p.v. als mens. Ook al heb ik Borderline, ik ben nog altijd meer mens dan dat ik ziek ben. Ik ben nu met mijn huidige klinisch psycholoog en psychotherapeut aan het kijken welke behandeling beter bij mij past.

Er is zijn zoveel belachelijk en foutieve stigma’s rondom (mensen met) Borderline en ik ben van mening dat dit nu weleens mag stoppen. De stigmatisering van deze mentale ziekte zorgt er namelijk mede voor dat de meesten hier nooit publiekelijk over durven te praten. Er is helaas enorm veel misverstand rondom Borderline, waarbij deze complexe ziekte veelal verkeerd wordt begrepen. Hier wil ik verandering in brengen. Wie doet er mee? 😃

Over Mirta Botterman

Na 13.5 jaar mijn mentale problemen verborgen te hebben gehouden voor de buitenwereld (op mijn familie en beste vriendin na) heb ik – Mirta Botterman, 27 jaar – op 10 juni 2017 besloten dat het genoeg is: ik ga me geen seconde langer schamen voor het hebben van een BORDERLINE PERSOONLIJKHEIDSSTOORNIS.

Volg mij op mijn YouTube kanaal: Happy Vlogger with Borderline.

Recente berichten