Jeugdhulpperikelen

Het is even een hele tijd stil geweest met mijn blogs. En daar was alle reden toe helaas.

ASS & jeugdhulpperikelen

In juni 2016 heb ik zelf de diagnose ASS gekregen. Niet verassend dat ik die kreeg maar het heeft toch even een hoop over kop gehaald zeg maar. Het had even wat tijd nodig om dat een plekje te geven en die werd me niet even snel gegund.

PGB aanvraag

Ik ben nu al anderhalf jaar bezig geweest met een PGB aanvraag bij mijn gemeente om zelf de begeleiding te doen voor mijn dochter Lara (13 jaar, Asperger, ADHD en forse SI problemen wat zich met name uit in eetproblemen). Mijn gemeente had dit bedrag maandelijks afgetopt op 750 euro bruto per jaar en werd ook niet over een informeel PGB gesproken maar over een mantelzorgwaardering. Afijn, ik ben hier tegen in bezwaar gegaan wat ongegrond is verklaard en dus genoodzaakt was om naar de rechter te stappen. Begin december heeft deze zitting plaatsgevonden en ik ben in het gelijk gesteld. De gemeente heeft niet goed onderzoek verricht naar de zorgvraag en was alsnog verplicht dit te doen.

Nu is het mei 2017 en ik heb een hele lange adem nodig gehad om de juiste hulp te verkrijgen. Ik heb in het afgelopen anderhalf jaar vaak wanhopig gedacht dat ik de handdoek maar in de ring gooi en opgeef. Ik heb heel veel stress ondervonden met mede daardoor veel lichamelijke klachten.

Maar uiteindelijk was opgeven gewoon geen optie. En nu heb ik het eindelijk voor elkaar. Mede gesteund door verschillende mensen die voor me klaar stonden met raad en daad. Nu is er weer rust tot de volgende herindicatiegesprekken. Eerlijk gezegd verwacht ik weer een hoop gedoe maar ik heb geleerd en weet wat mijn rechten en plichten zijn. Nu kan ik verder met de begeleiding van Lara en kan ik mij weer focussen op wat echt belangrijk is, mijn gezin, de rust.

Dank

Graag wil ik mijn dank uitspreken aan Desiree van Doremalen, ze heeft me bijgestaan in de begin periode tijdens het bezwaar, ook wil ik mijn dank uitspreken aan mijn zus Angelique Bergsma, zij heeft me de juiste richting opgestuurd en mij in contact gebracht met de juiste mensen en mij bijgestaan tijdens de keukentafelgesprekken. Voor de geïnteresseerden is hier de link naar de uitspraak van mijn zaak.

Sandra Holscher | blogger Wijzermetjebeperking.nl

Over Sandra Holscher
‘Ik ben Sandra, 40 plusser en getrouwd met Marcel. Wij hebben 2 dochters, Lara van 12 jaar en Gwen van 10 jaar. Onze oudste dochter is op haar 6e gediagnosticeerd met ASS (Asperger) en forse ADHD kenmerken en onze jongste dame heeft ADD. Zelf ben ik begin juli 2016 gediagnosticeerd met ASS.

Bij ons thuis is het nooit saai. Ik heb mede door de hoge zorglast in het verleden al diverse burn outs gehad en mijn baan werd mede door de zorg thuis, erg moeilijk te combineren. Onze oudste gaat elke 14 dagen een weekend logeren bij de zorgboerderij en waar zij ook individuele begeleiding krijgt op sociale vaardigheden. Lara zit nu op het voortgezet speciaal onderwijs (VMBO TL/HAVO), en Gwen zit nu in groep 7 op het regulier met een eigen leerlijn en zorgpakket. De blogs die ik schrijf zijn velerlei. Over de leuke en minder leuke kanten met 2 zorgintensieve kinderen en de zorgbureaucratie waar wij als gezin regelmatig mee te maken krijgen. ‘

Recente berichten