Bloggen was een van mijn grootste hobby’s

Ik ben door deze website benaderd om een stukje te schrijven over mijn beperking en dat vind ik heel fijn!

Yoni van Ekkendonk⚘

Ik (@Yoontje1992) ben een paar jaren geleden, een bekend fultime blogger geweest. Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik een heel bekend blog gehad met een half miljoen volgers/lezers.

Ik blogde over mijn verstandelijke beperking en autisme

Doordat mijn blog steeds bekender en populairder werd kon ik het niet meer overzien en heb ik in een chaos bui alles verwijderd! Achteraf wel heel dom, en heel erg spijt van gehad! Alles besprak ik in mijn blog, niks was me te moeilijk of te gek. Ik kreeg ruim 80 mails per dag en dat werd me gewoon teveel. Ik was nog alleen maar aan het bloggen en werken of een sociaal leven vergat ik een beetje.

Nu ben ik gestopt met bloggen

Ik heb alle rust in mezelf weer gelukkig terug gevonden. Mensen herkende zich in mijn verhaal en ik was alleen maar bezig om hun te helpen zodat ik niet meer toe kwam aan de dagelijkse dingen in mijn leven. Ik ben gestopt met Facebook en alle andere social media. Ik heb een Twitter account waar ik regelmatig dingen deel over mijn autisme en verstandelijke beperking. Daar kunnen jullie op de hoogte blijven van mijn leven!

Nu even een stukje over mezelf!

Voor degene die mij nog niet kennen. Ik ben Yoni van Ekkendonk. Nu 24 jaar en al een heel leven gehad vol tegenslagen en verdriet. Ik heb autisme en een licht verstandelijke beperking. Een onzichtbare beperking is heel lastig. Ik ben mijn hele leven al overvraagd door mijn omgeving. Je ziet niks aan de buitenkant, dus denken ze altijd dat er niks aan de hand is.. 11 jaar was ik, toen ik vastliep op school. Een klein meisje die op jonge leeftijd al erg veel angsten had op school. Ik durfde het schoolplein niet meer op en sloot me op in de wc. Waarom? Tja, ik werd nooit gepest, had veel vriendjes en vriendinnetjes maar toch werd ik erg bang. Ze dachten toen dat ik psychisch niet in orde was, ik raakte depressief.

De gesloten afdeling op Herlaarhof in Vught

Van een vrolijk sociaal kind, veranderde ik in een heel bang kwetsbaar meisje. Ik was erg jong, en belande in een gesloten afdeling op Herlaarhof in Vught. Een wereld, waar jij je als gewoon mens niks bij kunt voorstellen. Ze hebben nooit geweten dat ik dus licht verstandelijk gehandicapt was.

Yoni-van-Ekkendonk

Ik heb ook autisme, en het leven valt me heel erg zwaar

Ik kreeg altijd te horen dat ik mij aanstelde dat ik gewoon een luie puber was, die er met de pet naar gooide. Ik mankeerde wel degelijk iets, maar doordat ik een vlotte babbel had, en een erg grote woordenschat dachten ze nooit dat ik verstandelijk gehandicapt zou zijn.

Ik heb helaas de hulp die ik nodig had, erg laat gekregen. Op mijn 18de werd ik pas gediagnosiseerd met een licht verstandelijke beperking, en toen kreeg ik pas allemaal excuses van iedereen dat ik gewoon bepaalde dingen écht niet kon of begreep. En toen pas geloofde ze me eindelijk! Ik ben erg verdrietig en heb moeite mezelf te accepteren. Ik woon nu in een groep maar ik kom met kleine stapjes vooruit; naar een eigen appartement want dat is mijn grote droom. En die droom moet ik vasthouden anders word ik gek…

Ik probeer een steun te zijn voor mensen met een ziekte of handicap

Ik heb een eigen twitter account waar ik regelmatig de ups en downs over mijn verstandelijke beperking, en autisme deel. Ik hoop dat ik ooit een bekend twitter account heb met heel veel unieke volgers. Ik hoop veel volgers te krijgen, die zich in mijn situatie herkennen. Ik hoop ooit een eigen appartementje te krijgen in de toekomst Want dat is mijn grote droom! Begeleiding zal ik altijd nodig hebben. Maar dat vind ik niet erg. Dat accepteer ik heel goed. Vragen zijn altijd welkom.

Over Yoni van Ekkendonk | Yoontje1992

Ik ben Yoni, een jonge spontane vrouw van 25 jaar. Ik praat graag en ik ben behoorlijk aanwezig. Sociaal en zorgzaam voor andere en altijd in voor een gezonde dosis humor! Je moet het leven vooral niet te serieus nemen! Ga jij mij ook volgen op twitter? Ik zou het ook fijn vinden als jullie mijn account een beetje willen promoten 🙂

Recente berichten